ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Ιστολόγια & Ιστοσελίδες

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το Ξεπούλημα της Χώρας, μας και των παιδιών μας

Ο άνθρωπος του Σόρος και το ξεπούλημα της Ελλάδας

Το παρασκήνιο για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε ξένους μεγαλοκαρχαρίες μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.
Με τον τίτλο «Η Ελλάδα πωλείται» περιγράφουν ο εγχώριος και ο διεθνής Τύπος το φαγοπότι με τον εκποιούμενο δημόσιο πλούτο, εδώ και δύο χρόνια.

Τώρα άρχισε να αποκαλύπτεται ο σκοτεινός και ύποπτος ρόλος «επενδυτών» όπως ο Τζωρτζ Σόρος, πολιτικών όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και προσώπων που θα μάθετε σήμερα.

Ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρθηκε η δημόσια περιουσία στο περίφημο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αλλά και οι ενέργειες των στελεχών του Ταμείου προκαλούν αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά.

Την ώρα που υπάρχει εμφανής αδυναμία να προχωρήσουν οι περίφημες ιδιωτικοποιήσεις, με τον στόχο συνεχώς να αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ περιοδεύουν και εμφανίζονται να παραχωρούν κρίσιμα περιουσικά στοιχεία της Ελλάδας.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σε εκδήλωση στην Τουρκία, ΣΕΒ και ΤΑΙΠΕΔ έκαναν «άνοιγμα» στην Τουρκία για ελληνικά νησιά και ακίνητα προς πώληση, με τον τουρικό τύπο να κάνει εκτενείς αναφορές στο ζήτημα.

Μάλιστα δημοσίευμα της «Hurriyet» στην ιστοσελίδα της επικαλείτο δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους του ΤΑΙΠΕΔ Π. Πρωτοψάλτη, σύμφωνα με τις οποίες «πωλείται το ένα τρίτο της ελληνικής γης».

Καθυστερημένες εξηγήσεις

Το δημοσίευμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και «διορθώθηκε» μετά από ώρες, αφού το Ταμείο έστω και καθυστερημένα ανασκεύασε, ισχυριζόμενο ότι ο κ. Πρωτοψάλτης είχε αναφερθεί «στην πώληση 71.000 ακινήτων, συνολικής επιφάνειας 3.400.000 στρεμμάτων, που αντιστοιχούν στο 3% της χώρας».

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι χρειάστηκε να κινητοποιηθούν ακόμα και υψηλά κλιμάκια της ελληνικής διπλωματίας, μέχρι η τουρκική εφημερίδα να βγει και να ζητήσει επίσημα συγνώμη για το «λάθος».

Οι σύμβουλοι του Ταμείου

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι αποκλειστικός σύμβουλος του Ταμείου για τις αποκρατικοποιήσεις είναι πλέον η εταιρεία Axia Ventures, μετά την απόλυση της άλλης εταιρείας Houlihan Lokey, του μεγαλύτερου οίκου παροχής συμβουλών σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αξία» σε σημερινό της δημοσίευμα, η εταιρεία Axia Ventures, των κ. Λινάτσα, Αθανασόπουλου και Αχιλλεούδη συνδέεται με την την εταιρεία Dolphin Capital του κ. Μίλτου Καμπουρίδη.

Οι κύριοι Καμπουρίδης και Σόρος

Με την σειρά του ο κ. Καμπουρίδης συνεργάζεται με τον γνωστό «μεγαλοκαρχαρία» Τζώρτζ Σόρος στο τομέα του real estate, o οποίος και έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά φιλέτα αλλά και τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Μάλιστα έχει επισκεφθεί την Ελλάδα για αυτούς τους λόγους, ενώ δεν παραλείπει στις ομιλίες του να αναφέρεται στην Ελληνική κρίση και στο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας.

Οι επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου

Συγκεκριμένα , όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, πριν η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ, ο κ. Σόρος είχε επισκεφτεί την Ελλάδα ως προσκεκλημένος του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Στέλιου Ζαβού.

Ο ΓΑΠ και το ρεβεγιόν του 2009

Τότε, τον Δεκέμβριο του 2009, σε χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν που είχε διοργανώσει στην οικία του ο Στέλιος Ζαβός, συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η χώρα θα τα καταφέρει χωρίς εξωτερική βοήθεια και προσφυγή στο ΔΝΤ. Δεν τήρησε ως γνωστόν το λόγο του.....

Οι Σόρος και Ζαβός συναντήθηκαν ξανά σε «κλειστό» δείπνο στην Νέα Υόρκη με την συμμετοχή αυτή την φορά του έταιρου γνωστού κερδοσκόπου Τζον Πόλσον και του νομπελίστα οικονομολόγου Νουριέλ Ρουμπινί.

Έκτοτε ακολούθησαν πολλές δηλώσεις αντικρουόμενες από τον κ. Σόρος, ο οποίος έχει προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έχει προβλέψει πολλές φορές ότι θα χρεοκοπήσουμε επίσημα και μάλιστα τελευταία επιτέθηκε σε αυτούς που θέλουν την δραχμή στην χώρα....
Διαβάστε ακόμη: 

Μισόλογα ΤΑΙΠΕΔ στα αγγλικά για το ξεπούλημα στην Τουρκία

Αφού έγινε σάλος με το δημοσίευμα της «Χουρριέτ» πως το 30% της Ελλάδας βγαίνει στο σφυρί, η εταιρεία που εκπροσωπεί το Ταμείο (!) επιχειρεί αναδίπλωση με ανακοίνωση στα αγγλικά…
Όσα ονειρεύονταν κάποτε τα γεράκια της Άγκυρας με ασκήσεις επί χάρτου, εξοπλισμούς και πολεμικά σενάρια μπορούν να τα πετύχουν χάρη στην ανεπάρκεια και τον ερασιτεχνισμό ορισμένων που θα χαρακτηρίζονταν διακονιάρηδες επενδύσεων ή πραματευτές του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.
Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εμμονή κάποιων να σπεύσουν στην Κωνσταντινούπολη και να δηλώσουν ότι πωλείται το 1/3 της ελληνικής γης. Αυτή τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κ. Πάνος Πρωτοψάλτης, γεγονός το οποίο ανέδειξε η εφημερίδα «Χουρριέτ» (“Hurriyet”).
Αφού το ζήτημα πήρε διάσταση και αναδημοσιεύθηκε από τις εφημερίδες «Ραντικάλ», «Γκαζετεσί ον λάιν», «Μιλλιέτ» και «Εφημερίδα των Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων» (Devlet Memurları Sözleşmeli Personel), αφού έγινε σάλος στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι του Ταμείου αντέδρασαν με στωϊκότητα. Μέσω μιας εταιρείας δημοσίων σχέσεων διακίνησαν μία «επείγουσα διευκρίνιση» στα αγγλικά.
Το θράσος τους μάλιστα ξεπερνά κάθε σοβαρότητα. Όσοι ανέλαβαν να επικοινωνήσουν με τα ΜΜΕ είχαν το θράσος να μιλήσουν για «απαραίτητη διόρθωση», λες και το λάθος συνέβη από τους δημοσιογράφους ή ότι πιθανόν οφείλεται σε υπόγειους λόγους που αφορούν στην «Χουρριέτ». Αν, ωστόσο, ζητούσε κανείς επιχείρημα, εξηγήσεις ή τουλάχιστον μία πειστική εκδοχή για την καθυστερημένη αντίδραση και τη στάση του ΤΑΙΠΕΔ (που δεν μας πείθει), απάντηση δεν θα έπαιρνε.

Χρυσόβουλο στα αγγλικά
Τι λένε οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ; Σε άπταιστα «οξφορδιανά» οι εκπρόσωποι του Ταμείου ισχυρίζονται ότι έγινε λάθος στη μετάφραση από τον δημοσιογράφο της Hurriyet που αναφέρθηκε στην πώληση του 30% της ελληνικής γης.
«Αυτό είναι εντελώς ανακριβές. Το διαθέσιμο μέγεθος της Ελληνικής γης για ανάπτυξη ανέρχεται στα 3,4 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, κάτι που αντιστοιχεί περίπου στο 3% της Ελληνικής γης», αναφέρεται στην απάντηση που έγινε στην αγγλική γλώσσα.
Ας υποθέσουμε ότι οι Τούρκοι για τους δικούς τους λόγους προέβησαν σ’ αυτήν την ασχημονία. Δεν έπρεπε κάποιοι που θεωρούνται ειδικοί να προλάβουν αυτήν την «παρανόηση»; Κι αφού δεν μπορούν να προβούν σε επαρκείς και έγκαιρες διευκρινήσεις πώς θα δώσουν εξηγήσεις και θα απαιτήσουν διορθώσεις από τον τουρκικό Τύπο;
Επικοινωνήσαμε με τον ανταποκριτή της «Χουρριέτ» στην Αθήνα, ο οποίος επισήμανε ότι το θέμα έχει πάρει έκταση σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά. Καλό;

Τι εντύπωση έδωσαν στους Τούρκους

Ακούστε και το καλύτερο: Όσοι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη έδωσαν την εντύπωση πως διαχειρίζονται 71 χιλιάδες τίτλους ακινήτων που θα χαρακτηρίζονταν φιλέτα, ανήκουν το Δημόσιο και πήγαν να τα ξεπωλήσουν ως επενδύσεις.
Οι Τούρκοι ήδη ξερογλείφονται για ακίνητα στη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο. Τρίβουν τα χέρια τους για αεροδρόμια, λιμάνια, Εμπορευματικά Κέντρα, διαχείριση αυτοκινητοδρόμων (σ.σ. λέγε με Εγνατία), τη σιδηροδρομική υποδομή (ίσως στον άξονα Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ειδομενής και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Κάραγατς), τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΠΑ (μέσω BOTAS), το γκολφ Ρόδου και τουλάχιστον έξι χιλιάδες νησιά και νησίδες που βγαίνουν στο σφυρί.
Ποιες είναι οι εξηγήσεις για όλα αυτά αγαπητοί αγγλομαθείς του ΤΑΙΠΕΔ ή αλλοιώς HRADF; Αυτή τη φορά θα απαντήσετε στα τουρκικά ή στα αλαμπουρνέζικα; Πόσες ώρες χρειάζεται για να ειδοποιηθεί ο πρόεδρος του Ταμείου ώστε να απαντήσει με δηλώσεις προφορικώς ή εγγράφως στις ερωτήσεις και τις απορίες δημοσιογράφων;
Διότι αν πατήσει κανείς “Protopsaltis dedi” (σε άπταιστα τουρκικά και σημαίνει «Είπε ο Πρωτοψάλτης») στις μηχανές αναζήτησης θα καταλάβει ότι του «μεταβατικού και μισοχρεωκοπημένου» Έλληνος ο τράχηλος, ζυγόν δεν υπομένει. Αν είναι όμως Οθωμανός επενδυτής, θα το ξανασκεφτεί…
Πόσο φθηνά ξεπουλιέται η εθνική υπερηφάνεια και ο πατριωτισμός με δικαιολογία την οικονομική κρίση; Έχετε να κότσια να μας το πείτε είτε στα ελληνικά, είτε στα τουρκικά, είτε στα αγγλικά (που έχετε ευχέρεια εσείς και τα αφεντικά σας);
Δείτε την απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ στο παρακάτω pdf

«Πωλείται το 1/3 της ελληνικής γης»

Ειδική ημερίδα διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη, για να παρουσιάσει στους Τούρκους επιχειρηματίες τα φιλέτα που προκύπτουν από το «ξεπούλημα» των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου.
Ανάμεσα στα άλλα έγινε λόγος και για τα ελληνικά νησιά, στην ημερίδα με τίτλο «Ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και ευκαιρίες».
«Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση», δήλωσε ο Πάνος Πρωτοψάλτης, συντονιστής του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, στους Τούρκους επιχειρηματίες,όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Τουρκικής εφημερίδας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», η Ελλάδα υπό την πίεση των δανειστών βλέπει στην Τουρκία μια εναλλακτική λύση αντί δυτικών επενδύσεων, ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Οι τιμές είναι χαμηλές και η Ελλάδα καλωσορίζει τους Τούρκους επενδυτές», γράφει η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη τον επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Οι προτάσεις ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνουν λιμάνια, αεροδρόμια, επιχειρήσεις ενέργειας, ακόμα και αυτοκινητόδρομους.
Ο κ. Πρωτοψάλτης, στο περιθώριο της ημερίδας δήλωσε στη «Χουριέτ» ότι είναι σίγουρος πως «δεν θα υπάρξουν εμπόδια για τους Τούρκους επενδυτές οι οποίοι θα δηλώσουν ενδιαφέρον».
«Θα θέλαμε να δούμε την Botaş (την κρατική εταιρεία ενέργειας της Τουρκίας) να καταθέσει προσφορά για την ΔΕΠΑ», προσέθεσε.
Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Παπανικολάου, πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου, τόνισε ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στη ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων: «Είναι σχεδόν αδύνατον να δανειστείς από ελληνικές τράπεζες αυτή τη στιγμή. Με συνεταίρους τουρκικές επιχειρήσεις, οι ελληνικές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από δάνεια Τούρκων δανειστών, ώστε να εξασφαλίσουν ρευστότητα».
«Οι δυο πλευρές του Αιγαίου ήρθαν πιο κοντά λόγω της οικονομικής κρίσης», προσέθεσε.
Σε «τιμή ευκαιρίας» και τα νησιά
Ο πρόεδρος του Invest in Greece, Άρης Συγγρός, πρότεινε την «αξιοποίηση» νησιών από Τούρκους επιχειρηματίες. «Η Ελλάδα έχει πάνω από 6.000 νησιά και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης κάποιων τμημάτων τους μπορούν να μεταβιβαστούν», είπε ο κ. Συγγρός, καλωσορίζοντας τις τουρκικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.
Ήδη ο Τούρκος επιχειρηματίας Adnan Nas έχει εκφράσει ενδιαφέρον για 8 ελληνικά λιμάνια.
«Αυτή είναι καλύτερη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα», είπε από τη μεριά τους ο Selim Egeli, επικεφαλής του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι πολλές ελληνικές εταιρείας έχουν απευθυνθεί στον Οργανισμό για να βρουν πιθανούς Τούρκους συνεταίρους.
Ο ΣΕΒ διοργάνωσε την ημερίδα σε συνεργασία με το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας και την DEIK (Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας). Στην εκδήλωση πήραν μέρος ο Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο Συντονιστής Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Πάνος Πρωτοψάλτης, ο Πρόεδρος του Invest in Greece Άρης Συγγρός, ο Διευθύνων Σύμβουλος της McKinsey Γιώργος Τσόπελας, ο εταίρος της PWC Νικόλαος Πεγιώτης, o Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπανικολάου.

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ BOLD ΕΙΝΑΙ link

Δεν υπάρχουν σχόλια: